Resor & Hjälpsändningar

Litauen – ett spännande resmål

Vänner Emellan har under många år regelbundet gjort resor till Litauen. Många kontakter med invånarna i landet på andra sidan Östersjön har knutits. Inte minst barnen har stått i centrum och bl.a. har Vänner Emellan varit med om att bygga upp ett Dagis i staden Plunge. horsema_test En resa till Litauen med Vänner Emellan har alla förutsättningar att bli ett minne för livet. På många sätt är det en annan värld som visar sig, Litauen var ju under många år Sovjetiskt men är nu ett fritt land. Samtidigt som landet nu genomgår stora förändringar med bättre livskvalité i nya hus och moderniserade städer är det fortfarande mycket som släpar efter.

Hjälpsändningar

Tack från Vanda för hjälpsändningen den 29 mars 2022

Kära Vänner emellan!

Tack så jättemycket för hjälpsändningen. När den stora lastbilen anlände till Plunge och vi började att lasta av den tänkte jag genast på hur mycket arbete ni medlemmar i Vänner emellan lägger ned. Allting är så ordentligt iordninggjort, det är skrivet på lådorna som alltid även på Litauiska. Allting ska delas ut till alla som har behov. Det är tillräckligt för behövande familjer men också för Ukrainska familjer.

Hälsningar och stor kram till er alla.

Kram

Vanda / Cyrulis

______________________________________________________________

Vi levererar hjälpsändningen direkt till slutanvändare utan mellanhänder, vi kan på så sätt försäkra oss om att våra gåvor verkligen hamnar rätt. IMG_0731 Förutom hjälpsändningar har Vänner Emellan sin verksamhet inriktad mot kulturutbyte, projekt av olika slag och just vänskap mellan människor i Litauen och Sverige. Du som väljer att följa med på en resa har en varm och fin upplevelse att se fram mot! Studieresa Våra resor är studieresor med ett innehållsrikt program och med besök på barnhem, ålderdomshem , våra ungdomshus, skolor, företag mm. Vi studerar även Litauens historia och rika kulturliv. Gymnasieelever från olika skolor deltar ofta i våra resor. Dessa elever gör bl. a. sina examensarbeten om Vänner emellans arbete samt skriver allmänt om situationen i Litauen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.