Resor & Hjälpsändningar

Litauen – ett spännande resmål

Vänner Emellan har under många år regelbundet gjort resor till Litauen. Många kontakter med invånarna i landet på andra sidan Östersjön har knutits. Inte minst barnen har stått i centrum och bl.a. har Vänner Emellan varit med om att bygga upp ett Dagis i staden Plunge. horsema_test

En resa till Litauen med Vänner Emellan har alla förutsättningar att bli ett minne för livet. På många sätt är det en annan värld som visar sig, Litauen var ju under många år Sovjetiskt men är nu ett fritt land. Samtidigt som landet nu genomgår stora förändringar med bättre livskvalité i nya hus och moderniserade städer är det fortfarande mycket som släpar efter.

Under fliken Dagbok kan du läsa om resor som varit.

Hjälpsändningar

Den 12 maj 2020 skickades en hjälpsändning till våra mottagarorganisationer i Plunge och i Birzai.

Våra sändningar består främst av kläder, men också sjukhusutrustning, möbler, husgeråd och hygienartiklar. Två resor per år åtföljs av ca.13 personer från Sverige. Vi levererar hjälpsändningen direkt till slutanvändare utan mellanhänder, vi kan på så sätt försäkra oss om att våra gåvor verkligen hamnar rätt.

IMG_0731

Förutom hjälpsändningar har Vänner Emellan sin verksamhet inriktad mot kulturutbyte, projekt av olika slag och just vänskap mellan människor i Litauen och Sverige. Du som väljer att följa med på en resa har en varm och fin upplevelse att se fram mot!

Studieresa

Våra resor är studieresor med ett innehållsrikt program och med besök på barnhem, ålderdomshem , våra ungdomshus, skolor, företag mm. Vi studerar även Litauens historia och rika kulturliv. Gymnasieelever från olika skolor deltar ofta i våra resor. Dessa elever gör bl. a. sina examensarbeten om Vänner emellans arbete samt skriver allmänt om situationen i Litauen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.